Ulefone
  • Title: Doogee F5
  • Listed: 07/08/2016 12:42 am
  • ROM Version:ROM Android 5.1
  • You must be logged for ROM download.



Overall Rating : 22

10303 total views, 2 today

22 Total favorites


  

Doogee F5

Author adMember Info

SoCr@Te

  • Listed by: SoCr@Te
  • Member Since: 05/15/0470

DESCRIPTION


ROM Mobile Doogee F5 –ROM Android 5.1

ONLY MT6753

Update OfficialROM Doogee F5 version: DOOGEE-F5-Android5.1-20160701 –X5607_DG_A32_PUBLIC_V1.8.8_S0701 –x5607_dg_a32-user 5.1 LMY47D

——————————————————————————————————————————————————————————–

Update Official ROM Doogee F5 version: DOOGEE-F5-Android5.1-20160303 –X5607_DG_A32_PUBLIC_V1.8.1_S0126 –x5607_dg_a32-user 5.1 LMY47D

——————————————————————————————————————————————————————————–

Update Official ROM Doogee F5 version: DOOGEE-F5-Android5.1-20160125 –X5607_DG_A32_PUBLIC_V1.7.1_S0125 –x5607_dg_a32-user 5.1 LMY47D

——————————————————————————————————————————————————————————–

Official ROM Doogee F5 version: DOOGEE-F5-Android5.1-20151214 –X5607_DG_A32_PUBLIC_V1.5.1_S1214 –x5607_dg_a32-user 5.1 LMY47D

Gapps include –No Rooted

Language support: Multilang

 

Install ROM:

- Unpack FlashTools, and Click on Flash_tool.exe
- Select "scatter-Loading"and search MT6753_Android_scatter.txt in ROM
- Wait file to be added into Flash Tool
- Select "Download Only"or if upgrade "Firmware upgrade"
- Turn off your phone, remove the battery (if the battery is removable) and replace it after some seconds (and don't turn on the phone).

- Press “Download”button to start
- and connect your phone into the computer via USB data cable.
- The process will start and a red progress bar will appear after color purple, yellow.
- And green circles display
- Finish !

- You can now safely disconnect your phone and turn it on.


Share Button

※Please make a backup of your device before installing or updating ROM


26 Responses to“Doogee F5”







  1. 09/12/2014
    Posts: 3

    confirm it works, but official site doesnt have it





  2. 01/03/2016
    Posts: 2

    Hi,

    I'm french…sorry.

    I try to see if my Doogee F5 run with the last firmware, I cheek update, I read:

    "DOOGEE-F5-Android5.1-20151119."

    When I clic on "found update"the phone said: "this phone is up to date"….

    your official firmware is:Android5.1-2015121 

    Do you think that I can install it on my device? And how can I see if my device run whith an MT6753?

    I apologize my wrong english, thanks for the answer.

     





    • 06/02/2016
      Posts: 1

      u can instal the lastest update by flash tool .. and all devices doogee f5 have run with mt6753





  3. 02/25/2014
    Posts: 14

     This rom work but i have 2 bugs, one with my camera often blur out of focus, and my GPS dont work ( no fix at all, and no sattelite )

    Please can u fix this ? thanks you !





    • 12/04/2013
      Posts: 23

      I don't have problem with the GPS but after having the phone closedovernight (with 80% battery), in the morning was at 0% and couldn't open.!!!

    • Mortive




      01/20/2015
      Posts: 7

      I have got the same problem





  4. 08/26/2014
    Posts: 6

    Hello guys, I tried to flash this ROM on ubuntu. I tried Firmware Upgrade and I saw red bar for 7 minutes, then I clicked to Stop and SPFT froze, I switched it off and unplugged the phone. Now the phone is bricked, I tried Windows, but I only saw unkown device. I didn't found any drivers for MTK6753. Can you please help me? Thanks a lot.





    • 08/26/2014
      Posts: 6

      So drivers are available on xda, in my case they did not work on win 10, but on win 7 everything worked fine.





    • 07/30/2014
      Posts: 11

      On Windows 10 work too. But you must turn off in wondows 10 three party software checker.

      CZ: Caf millcek windows 10 ma automaticky blokovane instalacie od neznameho vydavatela. Musis si najprv toto vypnut a potom pojde nainstalovat aj driver. Uz som zabudol ako sa to presne robi ale na nete to najdes urcite. PS: Ako si spokojny z F5kou ?? btw aj ja mam jednu.





    • 08/26/2014
      Posts: 6

      I don't use Windows, so idk these features. :-)

      S F5 jsem spokojenej do urcite miry, Doogee na spouste vecech podle me setrilo az moc (displej, gyroskop), mohli radsi vynechat ctecku, ale za ty prachy je to fajn…Jinak F5 ma thread na androidforum.cz, tak klidne prispej zkusenostmi a postrehy. :-)





  5. 01/03/2016
    Posts: 2

    Hi,

    Thanks for the (no) answer.

    Today, I receive from Doogee site an update thought the parametres of the phone.

    I install it and it work very well, no problem with GPS and camera.

    http://www.doogee.cc/download.php?ProId=55

     

     

  6. Mortive




    01/20/2015
    Posts: 7

    Hi

    This GPS fix worked in my F5. It comes from DOOGEE support.

    Enter Engineering menu (Mobileuncle Tools or *#*#3646633#*#)

    Select Engineering mode for MTK 

    Select YGPS ->Information ->and tap on 'AGPS restart'(press once and you will see nothing)

    Exit YGPS and select LocationBasedService. 

    Select AGPS ->Enable A-GPS 

    Select GPS 

    Select FULL 

    Tap on Ref Position and see if some location datas are present: enter your current position (Lat,Long) if it's empty. Select ok.

    Let the GPS start by tapping on GPS (OFF). It will become 'ON'and will procede with fixing the position

    Tap on GPS (ON), it will become OFF (Leave it ON at least for three minutes then OFF)

    Select HOT instead of FULL

    Enter Ref Position and tap 'Apply Last Position'. (It will apply your current position)

    Reboot

    Install GPS Status &Toolbox and see if it fixes satellites easily 

    I hope it works for you





  7. 02/05/2016
    Posts: 1

    Tried these and everything worked fine, except the phone wouldn't connect to a 4G network anymore.  It only works on one band in Canada already, so now I'm stuck with GSM only.





  8. 03/17/2014
    Posts: 15

    Waiting for a good CWM or TWRP Custom Recovery…





  9. 05/06/2015
    Posts: 1

    My camera is up and down :( Pls help





  10. 04/16/2016
    Posts: 1

    Do not install the latest 03032016 version because it contains bugs especially on GPS. This was confirmed to me by Doogee who advise me to reinstall the previous version.

    Good luck


Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

banner