Ulefone
  • Title: [UPDATE] MIUI V5 4.4.27 ML JMPorted
  • Listed: 05/05/2014 5:45 am
  • ROM Version: Android 4.2.2
  • You must be logged for ROM download.



Overall Rating : 14

6864 total views, 1 today

0 Total downloads

  

[UPDATE] MIUI V5 4.4.27 ML JMPorted
[UPDATE] MIUI V5 4.4.27 ML JMPorted - Image 1[UPDATE] MIUI V5 4.4.27 ML JMPorted - Image 2[UPDATE] MIUI V5 4.4.27 ML JMPorted - Image 3[UPDATE] MIUI V5 4.4.27 ML JMPorted - Image 4[UPDATE] MIUI V5 4.4.27 ML JMPorted - Image 5

Author adMember Info

JanMae


DESCRIPTION


MIUI V5 4.4.27 ML 

DESCRIPTIONS:SelectShow

MIUI V5 4.4.11

This custom rom ported from MIUI V5 4.4.11 by klompen for THL T100S.


http://www.needrom.com/mobile/miui-v5-4-4-11-port-for-thl-t100s/





CHANGELOG:

Multi Language


Cool MI bootanimation


MI boot splash


PlayStore added


Magnetic sensor working


Front and back camera working


Default write disk to internal or external


WIFI,BT,gps working

many more….




Option for Lenovo Camera–


SNAPit n SEEit:-


http://www.mediafire.com/download/36hcpoe6wjy064m/Lenovo+Super+Camera+v3.5.6.apk





BUG:


MIUI FMradio not working





INSTRUCTIONS:


1)Download zip file and copy to sd





2)Reboot to CWM/CT Recovery and do a full wipe





a)Wipe data/factory reset


b)Wipe cache partition


c)Mount and storage


d)Format data


e)Format system


f)Format cache


g)Back to Advanced and wipe dalvik cache





3)Install zip from sdcard





4)Choose zip from sdcard>find and select that zip file





5)Reboot system now





————————–—————-DWYOR—–————————





CREDITS:


klompen


SoCr@Te


Carliv


All android developers and porters 


Donate with PayPal to JanMae

Donate with YANDEX to JanMae

Share Button

※Please make a backup of your device before installing or updating ROM


49 Responses to“[UPDATE] MIUI V5 4.4.27 ML JMPorted”







  1. 11/07/2013
    Posts: 14

    Nice bro jan mae :)  

  2. kamalr




    03/25/2014
    Posts: 13

    Bro Jan Mae..kalau dah 4.4.2 v 1417 leh flash tak rom nie? Lagi satu nak tanya…saya guna Lenovo recovery macam mana nak flash rom nie?? sebab nah try banyak kali nak update recovery guna carliv..dan custom..semuanya failed guna Mobile uncle tools…boleh tuan tunjuk ajar sikit…:)

    • JanMae




      10/10/2013
      Posts: 943

      pertama sekali kena install carliv/cwm recovery….extract s939 recovery>copy/paste recovery.img kt sdcard..install latest mobileuncle atau install terus dari playstore(need wifi)…but your phone must be root….run mobileuncle>accept root permissions>go to recovery update>recovery in sdcard>choose recovery.img yg dh paste kt sdcard tadi>reboot into recovery….then follow instructions in OP…tq :)

  3. kamalr




    03/25/2014
    Posts: 13

    kalau dah berjaya boleh ke flash rom nie sebab sekarang nie dah guna kit kat 4.4.2…yg MIUI nie guna 4.2.2…huhuhu





  4. 03/07/2014
    Posts: 24

    bro..tak boleh nk install whatsapp la…die keluar unfortunately whatsapp has stopped..mcmane nak buat??bug ke ape??





  5. 03/07/2014
    Posts: 24

    Tak boleh jugak la JanMae..da mcm2 care da guna…Roms ni mmg terbaik..tp tak boleh guna whatsapp..facebook pn kdg2 force close tibe2..mula2 install akn dpt invalid IMEI..tp da dptkn selesaikn dgn MTK Droid Tools…kalau da bro dpt fix yg whatsapp tu..mmg TERBAIK la.. 

  6. kamalr




    03/25/2014
    Posts: 13

    Bro Jan Mae…terbaikkk..dah flash…cuma nak tanya macam mana nak tukar nama carrier? sebab view skrg nie cuma nombor sahaja.."50126" tak appear My Celcom….harap dapat bantuan tq

  7. kamalr




    03/25/2014
    Posts: 13

    Bro Amier…saya rasa better flash semula…pastikan setiap step yang bro janmae bagi tue x tertinggal..wipe dan format mengikut step yang di beri…sebab saya flash sekali tanpa masalah..nie rom saya yang ke – 4…harap bro berjaya kali ni…





    • 03/07/2014
      Posts: 24

      nk flash rom ni takde mslh..da boleh install da…cume whatsapp je xleh nk install..kalau tgk pd page original rom ni http://www.needrom.com/mobile/miui-v5-4-4-11-port-for-thl-t100s/ dieorg pn ade mslh same..whatsapp tak boleh nk install..next update baru boleh install…4.4.25..jd kne tgg la bro JanMae Port 4.4.25 plak…

  8. kamalr




    03/25/2014
    Posts: 13

    Dah tukar bro JanMae…tapi tak berhasil..huhuhu

  9. kamalr




    03/25/2014
    Posts: 13

    aku punya ok bro…imei ok..so far ok semuanya…





    • 03/07/2014
      Posts: 24

      yg aku plak invalid IMEI..tp da replace..ok la da kuar DIGI…tp yg whatsapp tu…kau punya mmg boleh install ke whatsapp??selain dr tu mmg cantik la ROM ni..jd sharp semua apps..laju..whatsapp je..aduh..

  10. kamalr




    03/25/2014
    Posts: 13

    da kluar DIGI…alamak..x dapat solve lagi la..nak kene guna software nie…whatsapp ce ko try whatsapp+ …search kat lepakspot…





    • 03/07/2014
      Posts: 24

      semua aku da cube da..mmg tak boleh..da google..mmg miui version 4.4.11 ni mmg bug die whatsapp x boleh nk install..so kene tgg la..aku flash blk ke vibe ui 4.4.2….rom nexus tu best..laju gile tp bateri mmg cepat gile hbs..terlalu cepat…miui ni gak yg plg best tp ade jgk bug…whatsapp plak tu..kalau wechat ke takpe jgk…

    • JanMae




      10/10/2013
      Posts: 943

      hahaha….apa pulak rom ni tak root….dh mmg root tp kena enable root dulu….tekan icon security kt home screen tu…enable root permissions


Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

banner